Færøerne
18 øer i Nord Atlanten
Tórshavn

Færøerne

Landet med de 18 øer

 

Færøernes 18 bjergfyldte øer - med 1289 km kyststrækning midt i Nord Atlanten, hvor man på intet tidspunkt er mere end 5 kilometer fra kysten - blev i 2013 kåret af Lonely Planet som værende bladt verdens bedste rejsemål.

 

Øerne giver den besøgende en unik mulighed for en mangfoldighed af naturoplevelser - fra dramatiske klippesiders møde med havet til fredfyldte fjelde og dale og byliv i Verdens mindste hovedstad.

 

Færøernes hovedstad Tórshavn, verdens mindste i øvrigt, har omkring 1000 solskinstimer om året, hvilket giver rig lejlighed til at sidde på et af de mange udendørs serveringssteder og indsnuse den specielle atmosfære, shoppe eller gøre brug af det rige kulturliv.

 

Vi tilbyder forskellige programmer:

(Klik på de enkelte emner for program)

Havneby på Vágar

Destinationen

Fantastisk natur og omskifteligt vejr

 

Med sine 48.574 indbyggere, er befolknings tætheden 34,5 pr. kvadrat kilometer; den næsthøjeste blandt de nordiske lande, kun overgået af Danmark.

 

Færinge er efterkommere af de norske vikinger, der omkring år 825 bosatte sig på øerne. Det færøske sprog har derfor sin oprindelse i oldnordisk og er nært beslægtet med islandsk. Dansk er det sekundære sprog og det læres i skolen fra 3. klasse.

 

Færøerne har et forbavsende mildt klima takket være Golfstrømmen. Om sommeren er den gennemsnitlige temperatur 13°C og om vinteren ligger den på 3°C.

Det færøske vejr er særdeles omskifteligt, hvilket er med til at give landet sit helt eget særpræg! En af de mest almindelige tilbagemeldinger fra rejsende er det unikke i, at kunne opleve alle fire årstider på én dag.

 

Fæøerne har i dag en særdeles god infrastruktur, der gør det let at besøge stort set ethvert "hjørne" af øerne.

Færøerne

Møntfoden på Færøerne er dansk og de fleste forretninger, restauranter, tankstationer, hyrevogne og hoteller tager imod kredikort.

 

På grund af det til tider meget omskiftelige vejr, anbefales det at medbringe vand- og vindtæt jakke, lag-på-lag tøj og vandtætte vandrestøvler. Rejser du i sommerperioden er solbriller og solcreme vigtig. Et kamera og en kikkert er oplagt for at bringe oplevelserne og det fantastiske sceneri med hjem og fuglene tæt på.

 

Danske og nordiske statsborgere kan frit rejse til og på Færøerne med legitimation, der indeholder et billede (f.eks. pas eller kørekort).

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94