Cruise syd til nord

 

Cruise fra syd til nord, 2016

Cruising

Grønlandske highlights

Krydstogt med M/S Sarfaq Ittuk

 

Dette cruise indeholder besøg til byer og bygder, der giver et godt billede af det "rigtige" Grønland.

 

Turen starter med to overnatninger i det helt fantastiske Sydgrønland, "Den glemte Diamant", hvor der er et hav af udflugtsmuligheder. Det vil være muligt at tilkøbe ekstra nætter her, hvis man synes, at man har for lidt tid til at gå på opdagelse i denne del af Grønland.

 

Med fly herfra til Nuuk, da selve sejladsen syd mod nord på denne rute primært foregår udenskærs. Overnatning i Nuuk med mulighed for at opleve hovedstaden med dens miks af det traditionelle og moderne Grønland.

 

Fra Nuuk videre nordpå til Ilulissat med 2 overnatninger på kystskibet M/S Sarfaq Ittuk. På vejen lægger vi til i Grønlands 2. største by Sisimiut for et par timer og går videre langs den grønlandske vestkyst med anløb i Aasiaat for at slutte rejsen i Ilulissat.

 

Et 3 dages ophold i Ilulissat giver god tid til at opleve en by 200 km. nord for Polarcirklen og til at deltage på udflugter til f.eks indlandsisen, på sejltur mellem de kolossale isfjelde og til isolerede fangerbygder.

 

På turen tilbage mod København overnattes der i Kangerlussuaq, hvor man kan opleve det helt unikke dyreliv og mærke indlandsisen under egne fødder - suge stilheden og følelsen af uendelighed til sig.

 

Narsarsuaq-Nuuk-Ilulissat-Kangerlussuaq i detaljen

Dag 1 - Ankomst til Narsarsuaq

Med Air Greenland rutefly fra København til Narsarsuaq, hvor I vil blive mødt af vores lokale guide, der sørger for transport til hotellet med efterfølgende informationsmøde. Grundet tidsforskellem - Grønland er 4 timer bagud i forhold til Danmark - vil der være god tid til at få en smagsprøve på dette enestående område. Narsarsuaq er egentlig en "lufthavnsby", der er placeret i et smørhul med et utal af udflugtsmuligheder. Vi vil foreslå en 2-timers orienteringstur med besøg i blandt andet det interessante museum; en bådtur til mundingen af Qoroq Isfjord, med båd til Qassiarsuk og besøg til ruinerne fra Erik den Rødes vikingegård. Overnatning på Hotel Narsarsuaq.

 

Dag 2 - Narsarsuaq

Morgenbuffet på hotellet og dagen til fri disposition, hvor der vil være mulighed for, at opleve områdets ubeskrivelige smukke natur på egen hånd eller deltage i en vores populære heldagsture, som for eksempel: Bådtur til Narsaq, bådtur til Itilleq og let vandretur til bispesædet Igaliku, hvor ruinerne fra vikingetiden stadig er at se, bådtur til Qassiarsuk med besøg til en fåreholderfamilie i Tasiussaq eller vandring til indlandsisen. Overnatning på Hotel Narsarsuaq.

 

Dag 3 - Nuuk

Morgenmad på hotellet og med fly til Grønlands hovedstad, Nuuk. Om eftermiddagen vil der være god tid til at slentre rundt i byen, hvor nyt og gammelt mødes på sin helt egen grønlandske måde. En kort gåtur fra Kolonihavnen med dens smukke gamle bygninger til centrum, fører til det nyrenoverede og tagdækkede "Brættet", hvor dagens fangst af sæler, fugle og fisk sælges. Af andre seværdigheder i byen findes det prisbelønnede kulturhus Katuaq, domkirken fra 1849, samt Nationalmuseet, hvor byens gæster kan tilbringe timer med at fordybe sig i Grønlands forhistorie. Her findes endvidere de berømte Qilakitsoq Mumier. Eller man kan vælge en guidet rundtur i bus. Nuuk har mange rigtigt gode restauranter og cafe´er, hvor man kan nyde sin middag tilberedt af friske, lokale råvarer. Overnatning på Hotel Hans Egede.

 

Dag 4 - Nuuk - M/S Sarfaq Ittuk

Morgenmad og dagen til fri disposition til enten at deltage på en af vores udflugter eller gå på opdagelse på egen hånd. Tidligt på aftenen vil der være transport til havnen og indlogering i udvendig kahyt på kystskibet M/S Sarfaq Ittuq. Skibet er ikke en luxusliner; det er et kystskib, der anvendes af lokalbefolkningen og chancerne for at stifte gode bekendtskaber og få et realistisk billede af Grønland er store. Forholdene ombord er meget fine og servicen er helt i top. Skibsguiden står til rådighed for at gæsterne ombord får en god oplevelse!! Vi forlader Nuuk og sejler ud gennem fjordsystemet nordpå mod Maniitsoq. På skibet findes der et godt cafeteria, hvor man kan nyde sin middag. Overnatning ombord i udvendig kahyt.

 

Dag 5 - Sisimiut & Diskobugten

Morgenbuffet i skibets cafeteria. Tidligt morgen kort anløb i Maniitsoq, videre til Kangaamiut og ophold i Sisimiut om aftenen, hvor man evt. kan nyde sin aftensmad i restauranten på Hotel Sisimiut. Overnatning ombord på M/S Sarfaq Ittuq i udvendig kahyt.

 

Dag 6 - Aasiaat og Ilulissat

Morgenbuffet i skibets cafeteria; vi anløber Aasiaat med sine 250 indbyggere og gør et kort ophold. Aasiaat betyder "Edderkopperne" på grønlandsk, hvilket siges at bringe lykke. Turen fortsætter ind i Disko Bugten og ingen tvivl om, at tiden vil blive brugt på soldækket i dette fuldstændigt ubeskrivelige sceneri. De gigantiske isfjelde i det blå, blå hav! Vi anløber Ilulissat først på eftermiddagen, hvor der vil være transport til hotellet og velkomst / informationsmøde på vores kontor. Der tilbydes overnatning i enten hotellejligheder, på Hotel Hvide Falk eller Hotel Arctic efter eget valg.

 

Dag 7 & 8 - Ilulissat

Morgenbuffet og derefter foreslår vi guidet byvandring i Ilulissat med introduktion til både byen og selve Grønland. Under turen besøger vi den travle havn, fiskemarkedet, der kaldes "Brættet" og guidet rundvisning på Knud Rasmussens Museum. Eller besøg en fanger og hans grønlandske slædehunde, hvor han uddyber det barske fangerliv og fangernes livsnødvendige samarbejde med hundene. Efter en evt. frokost, der kan nydes enten på hotellet eller i en af byens mange cafeer eller restauranter, vil vi anbefale følgende udflugter: Med bil og en let vandring ned gennem den frodige Sermermiut Dal til Isfjorden med de gigantiske isfjelde, videre til Kællingekløften og op til et udsigtspunkt, hvorfra man har den mest fantastiske udsigt over Isfjorden. Sejllads på isfjorden, hvor vi tager på fotosafari mellem de gigantiske isfjelde ved mundingen af Ilulissat Isfjord. Et absolut "Must". Om sommeren tilbydes denne tur også som midnatstur, hvor midnatssolens varme farver gør sceneriet næsten uvirkeligt. Sightseeing med fly eller helikopter henover de nærmest ubeskrivelige landskaber - en oplevelse, der tager pusten fra en og brænder sig fast! Overnatning som dag 6.

 

Dag 9 & 10, Ilulissat-Kangerlussuaq

Efter morgenmad vil der være transport til lufthavnen og med Air Greenland rutefly flyver vi fra Ilulissat til Kangerlussuaq. Indkvartering på Hotel Kangerlussuaq, der ligger i forlængelse af ankosthallen eller Polar Lodge, ca. 200 m. fra ankomsthallen. Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) er primært en lufthavn og den største i Grønland. Kangerlussuaq er ikke en decideret by, men et område med helt fantastisk natur og mange udflugtsmuligheder. Stedet er endvidere populært blandt fluefiskere. Der vil være muligheder for at deltage i en eller flere af vores udflugter bl.a.: Grønlandsk Tundratur med mulighed for at se moskusokser og rensdyr, der lever frit i det smukke landskab, Sightseeing fra luften med moderne og komfortable 2 motors fly, en Tur til indlandsisen i 4-hjulstrækker eller endda Camp Ice Cap med overnatning på selve Indlandsisen. Om aftenen er der mulighed for at spise ægte og lokal grønlandsk mad tilberedt af friske råvarer på Restaurant Roklubben, der er helt fantastisk placeret med udsigt over Ferguson søen. Ved bordbestilling bliver man hentet og bragt gratis. Overnatning på Hotel Kangerlussuaq eller Polar Lodge efter eget valg.

 

Dag 11, Hjemrejse

Afrejse med Air Greenland rutefly til København. Der vil blive serveret frokost under flyvningen. Ankomst København tidlig aften.

 

Nuuk

Narsarsuaq-Nuuk-Ilulissat-Kangerlussuaq fra København

11 dage / 10 nætter (eller flere). Fra 26. april til 30. august, 2016

 

Dag 1, tirsdag

Med Air Greenland rutefly fra København til Narsarsuaq (ikke inkluderet i prisen)

Transport til hotellet

Velkomst- og og informationsmøde

Overnatning på Hotel Narsarsuaq

 

Dag 2, onsdag

Dagen til fri disposition for tilkøbte udflugter - klik for udflugtsforslag

Overnatning på Hotel Narsarsuaq

 

Dag 3, torsdag

Transport til lufthavnen og med fly til Nuuk

Transport til hotellet og informationsmøde

Overnatning på Hotel Hans Egede

 

Dag 4, fredag

Til fri disposition i Nuuk

Tidlig aften transport til havnen og indkvartering på M/S Sarfaq Ittuk

Overnatning på M/S Sarfaq Ittuk i delt udvendig kahyt

 

Dag 5, lørdag

Ophold i Sisimiut og indsejling i Disko Bugten

Overnatning på M/S Sarfaq Ittuk i delt udvendig kahyt

 

Dag 6, søndag

Morgenmad ombord og ankomst til Ilulissat

Transport til selvvalgt hotel i Ilulissat

Velkomst- og informationsmøde på vores kontor

Overnatning på Hotel Arctic, Hotel Hvide Falk eller i lejlighed* efter eget valg

 

Dag 7 & 8, mandag og tirsdag

Dagen til fri disposition for tilkøbte udflugter - klik for udflugtsforslag

Overnatning som dag 6

 

Dag 9, onsdag

Transport til lufthavnen og med fly til Kangerlussuaq (ikke inkluderet i prisen)

Indkvartering, velkomst- og informationsmøde på hotellet

Overnatning på Hotel Kangerlussuaq eller Polar Lodge

 

Dag 10, torsdag

Dagen til fri disposition for tilkøbte udflugter - klik for udflugtsforslag

Overnatning på Hotel Kangerlussuaq eller Polar Lodge

 

Dag 11, fredag

Formiddagen til fri disposition i Kangerlussuaq

Først på eftermiddagen afrejse med Air Greenland rutefly til København (ikke inkluderet i prisen)

 

Pris fra 12.000 kr. afhængig af afrejsedato og afbestllingsbetingelser, samt hotelvalg

 

Prisen inkluderer

  • 8 nætter på nævnte hoteller med morgenmad
  • 2 nætter ombord M/S Sarfaq Ittuq i udvendig kahyt med morgenmad
  • Fly Narsarsuaq-Nuuk inkl. skatter og afgifter
  • Alle ovennævnte transfers
  • Velkomst- og informationsmøde i Narsarsuaq, Nuuk, Ilulissat og Kangerlussuaq
  • Guidet city sightseeing i Nuuk og Ilulissat

 

Tilkøb

  • Air Greenland fly København-Narsarsuaq-Nuuk/Ilulissat-Kangerlussuaq/Kangerlussuaq-København
  • Udflugter
  • Ekstra nætter i Narsarsuaq, Ilulissat og/eller Kangerlussuaq

 

Bemærk de særlige betingelser for rejser til og i Grønland - klik venligst her

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94