Cruise Nuuk - Ilulissat

 

Krydstogt Nuuk - Ilulissat, 2016

Sarfaq Ittuq

Nuuk-Ilulissat

Krydstogt med M/S Sarfaq Ittuk

 

Oplev den grønlandske og verdens nordligste hovedstad, Nuuk, med moderne byggeri og et pulveriserende liv. Lad byen være udgangspunkt for krydstogtet med det lokale kystskib M/S Sarfaq Ittuk. Nordpå langs den grønlandske vestkyst med anløb til mindre bygder og byer, til den fantastiske Disko Bugt og isbjergenes by, Ilulissat.

 

Et 3-dages ophold i Ilulissat giver god tid til at opleve en by 200 km. nord for Polarcirklen hvor solen ikke forsvinder i horisonten i sommermånederne! Vi tilbyder et bredt udvalg af spændende udflugter bl.a. en sejltur mellem de fantastiske isfjelde eller en guidet vandretur til Sermermiut, hvor man kommer helt tæt på gletsjertungen.

 

På turen tilbage mod København gøres ophold i Kangerlussuaq med en overnatning og her vil der være tid til at opleve indlandsisen på tætteste hold og det helt unikke dyreliv, som området bl.a. har at byde på.

 

 

Ilulissat

Cruise Nuuk-Ilulissat

7 dage / 6 nætter (eller flere). Afrejser fra 16 juni til 25. august, 2016

 

Dag 1 - torsdag

Med Air Greenland rutefly fra København via Kangerlussuaq til Nuuk (fly ikke inkl. i basis pris) Klik for infoside om fly

Transport til hotellet i Nuuk og informationsmøde. Dagen til fri disposition

Overnatning på Hotel Hans Egede

 

Dag 2 - fredag

Dagen til fri disposition i Nuuk. Først på aftenen transport til havnen og check ind på M/S Sarfaq Ittuk

Overnatning i udvendig kahyt på M/S Sarfaq Ittuk

 

Dag 3 - lørdag

Morgenmad ombord

Mod nord langs Grønlands kyst. Polarcirklen krydses

Anløb i Maniitsoq og Sisimiut

Overnatning som dag 2

 

Dag 4 - søndag

Morgenmad ombord

Tidligt anløb i Aasiaat og sejlads ind i Disko Bugten

Transport til hotellet og velkomstmøde samt orienterings bytur Ilulissat

Overnatning efter eget valg på Hotel Hvide Falk, Hotel Arctic eller i lejlighed*

 

Dag 5 & 6 - mandag & tirsdag

Til fri disposition i Ilulissat og evt. tilkøb af udflugter - klik for forslag

Overnatning som dag 4

 

Dag 7 - onsdag

Transport til lufthavnen og med Air Greenland fly via Kangerlussuaq til København (fly ikke inkluderet i basis pris) Klik for infoside om fly

Mulighed for tilkøb af overnatning i Kangerlussuaq på hjemrejse

 

Priser fra 7.600 kr. pr. person afhængig af valg overnatning i Ilulissat

 

Prisen inkluderer

  • 4 nætter i land og 2 overnatninger i delt dbl. udvendig kahyt
  • Morgenmad på hoteller. (Ingen morgenmad og daglig rengøring hvis lejlighed)
  • Alle ovennævnte transfers
  • Velkomstmøde og guidet orienteringstur i Ilulissat

 

Tilkøb

  • Fly København-Kangerlussuaq-Nuuk/Ilulissat-Kangerlussuaq/Kangerlussuaq-København (Klik venligst her for flyinfo)
  • Udflugter
  • Ekstra nætter i både Ilulissat og/eller Kangerlussuaq

 

Bemærk de særlige betingelser for rejser til og i Grønland - klik venligst her

 

Cruise Nuuk-Ilulissat i detaljen

Dag 1 - Ankomst til Nuuk

Med Air Greenland rutefly fra København via Kangerlussuaq til Nuuk. Her vil I blive mødt af vores lokale guide, der sørger for for transport til hotellet med efterfølgende informationsmøde. Dagen er til fri disposition for at kunne opleve Grønlands hovedstad. Vi anbefaler en guidet city sightseeing, hvor man får et godt indblik i den grønlandske historie og kultur. I Nuuk er der utallige muligheder for en lækker middag tilberedt af lokale råvarer på en af de mange restauranter. Overnatning på det 4-stjernede Hotel Hans Egede.

 

Dag 2 - Nuuk og M/S Sarfaq Ittuq

Morgenbuffet på hotellet og dagen til fri disposition i Nuuk og vi foreslår for eksempel at tage på hvalsafari. Sent på eftermiddagen vil der være transport til havnen og vi tjekker ind på kystskibet M/S Sarfaq Ittuk. M/S Sarfaq Ittuk er ikke en luxusliner; det er et kystskib, der anvendes af lokalbefolkningen og chancerne for at stifte gode bekendtskaber og få et realistisk billede af Grønland er store. Forholdene ombord er meget fine og servicen er helt i top!! Vi forlader Nuuk og sejler ud gennem fjordsystemet mod kysten og nordpå mod Maniitsoq. På skibet findes der et godt cafeteria med retter hovedsagligt tilberedt af lokale råvarer. Overnatning ombord i udvendig kahyt.

 

Dag 3 - Polarcirklen, Maniitsoq og Sisimiut

Morgenmad i skibets cafeteria og fortsat nordlig kurs langs den grønlanske vestkyst. Skibets guide vil stå til rådighed for almindelige spørgsmål og arrangerer gerne besøg på "Broen". Om eftermiddagen anløbes Maniitsoq hvor mange af byens indbyggere samles på kajen for at hilse på familie og venner, der er på gennemrejse. Senere på dagen krydses Polarcirklen, hvor Kong Neptun ofte kommer om bord for at undersøge, om der evt skulle være passagerer, som krydser 66N for første gang. Sidst på eftermiddagen gøres et længere ophold med mulighed for byvandring i Sisimiut (Holsteinsborg), Grønlands næststørste by. Kunstnerværkstedet på Umiarsualivimmut i den smukke tidligere Kongelige Grønlandske Handels pakhus, er absolut et besøg værd. Luften ofte er tyk af støv fra brændte ben eller hvalros og narhvaltand, som kunstnerne laver det fineste håndværk af - smykker, 'tupilakker' og lignende. Vælger man at nyde sin aftensmad i Sisimiut, findes der et utal af gode restauranter i byen. Sisimiut forlades midt på aftenen og skibet forsætter mod nord ind i Midnatssolens Land. Overnatning om bord i udvendig kahyt.

 

Dag 4 - Aasiaat og Ilulissat

Morgenbuffet i skibets cafeteria mens der er et kort ophold i Assiaat. Vi går ind i Disko Bugten og ingen tvivl om, at tiden vil blive brugt på soldækket i dette fuldstændigt ubeskrivelige sceneri. De gigantiske isfjelde i det blå, blå hav! Vi anløber Ilulissat først på eftermiddagen, hvor der er transport til hotellet samt velkomst- og informationsmøde på vores kontor. Der tilbydes overnatning i enten hotellejligheder, på Hotel Hvide Falk eller Hotel Arctic efter eget valg.

 

Dag 5 - Ilulissat

Morgenbuffet og derefter foreslår vi guidet Byvandring i Ilulissat med introduktion til både byen og selve Grønland. Under turen besøger vi den travle havn, det lokale fiskemarked, der kaldes "Brættet" og guidet rundvisning på Knud Rasmussens Museum. Eller besøg fangeren og hans grønlandske slædehunde, hvor han uddyber det barske fangerliv og fangernes livsnødvendige samarbejde med hundene. Efter en evt. frokost, der kan nydes enten på hotellet eller i en af byens mange cafeer eller restauranter, vil vi anbefale følgende udflugter: Med bil og en let vandring ned gennem den frodige Sermermiut Dal til Isfjorden med de gigantiske isfjelde, videre til Kællingekløften og op til et udsigtspunkt, hvorfra man har den mest fantastiske udsigt over Isfjorden. Sejllads på isfjorden, hvor vi tager på fotosafari mellem de gigantiske isfjelde ved mundingen af Ilulissat Isfjord. Et absolut "Must". Om sommeren tilbydes denne tur også som midnatstur, hvor midnatssolen varme farver gør sceneriet næsten uvirkeligt. Sightseeing med fly eller helikopter henover de nærmet ubeskrivelige landskaber - en oplevelse, der tager pusten fra en og brænder sig fast! Hundeslæde tur med privat chauffør og i den rette påklædning på kortere eller længere ture. Få en oplevelse for livet med den hvislende lyd af slædemeder igennem sneen bag 10 -14 halsende hunde; enten på kortere ture (2-3 timer) omkring Ilulissat, eller på længere ture (5 timer) til den nærliggende bygd. Overnatning som dag 2. Klik her for udførlige turbeskrivelser og priser.

 

Dag 7 - Ilulissat - København

Efter morgenmad vil der være transport til lufthavnen og med Air Greenland rutefly flyver vi fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København med mulighed for tilkøb af overnatning i Kangerlussuaq på enten Hotel Kangerlussuaq eller Polar Lodge. Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) er primært en lufthavn og ikke en decideret by, men et område med helt fantastisk natur og utallige udflugtsmuligheder. Der vil være muligheder for at deltage i en eller flere af vores udflugter og vi vælger at nævne følgende: Grønlandsk Safari med mulighed for at se de enestående moskusokser og rensdyr, der lever frit i det smukke tundralandskab, tur til Indlandsisen i 4-hjulstrækker, sightseeing fra luften med moderne og komfortable 2-motors fly over indlandsisen, om Navigators Rock, over Ørkendalen mod Granatfjeldet. Om aftenen er der mulighed for at spise ægte og lokal grønlandsk mad tilberedt af friske råvarer på Restaurant Roklubben, der er helt fantastisk beliggende med udsigt over Lake Ferguson søen. Ved bordbestilling bliver man hentet og bragt gratis.

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94