Cruise Sisimiut - Ilulissat

 

Krydstogt Sisimiut - Ilulissat, 2016

Sarfaq Ittuq

Sisimiut-Ilulissat

Store oplevelser i horisonten

 

Dette mini-cruise inkluderer overnatninger i både i Sisimiut, Ilulissat og Kangerlussuaq, men også et omtrent 24 timers cruise langs den grønlandske vestkyst med anløb i Aasiaat (Egesminde) og i den fantastiske Disko Bugt i udvendig kahyt på kystskibet M/S Sarfaq Ittuk. Undervejs langs kysten mod Ilulissat gives der rige muligheder for at møde lokalbefolkningen og skabe nye venskaber.

 

Nyd eftermiddag og formiddag i Sisimiut ca. 320 km nord for Nuuk og næststørste by i Grønland. Stedet hvor Sisimiut ligger i dag, har i over 4.500 år huset forskellige folkeslag.

 

Et 3-dages ophold i isbjergenes by Ilulissat giver god tid til at opleve den fantastiske Ilulissat Isfjord, dagligdagen i en grønlandsk storby 200 km. nord for Polarcirklen og til at deltage på en af vores mange udflugter. På turen med fly tilbage mod København gøres ophold i Kangerlussuaq, hvor der vil der være tid til at opleve indlandsisen og det helt unikke dyreliv med vilde moskus okser og rensdyr inden turen går videre med fly til København.

 

 

Mini Cruise Sisimiut-Ilulissat, tur A

8 dage / 7 nætter (eller flere). Fra 17. Juni til 26. august, 2016

 

Dag 1 - fredag

Med Air Greenland rutefly fra København via Kangerlussuaq til Sisimiut (fly ikke inkl. i basis pris)

Transport til hotellet og informationsmøde

Overnatning på Hotel Sisimiut

 

Dag 2 - lørdag

Dagen til fri disposition i Sisimiut med f.eks. guidet byrundtur eller anden udflugt (tilkøb)

Først på aftenen transport til havnen og check ind på M/S Sarfaq Ittuk

Overnatning i udvendig kahyt på M/S Sarfaq Ittuk

 

Dag 3 - søndag

Tidligt anløb i Aasiaat og sejlads ind i Disko Bugten

Sidst på formiddagen fantastisk anløb forbi de gigantiske isfjelde ved Ilulissat

Transport til hotellet

Velkomstmøde og guided bytur Ilulissat

Overnatning efter eget valg: Lejlighed, Hotel Hvide Falk eller Hotel Arctic

 

Dag 4 & 5 - mandag & tirsdag

Til fri disposition i Ilulissat og evt. tilkøb af udflugter - klik her for udflugtsforslag

Overnatning som dag 3

 

Dag 6 - onsdag

Transport til lufthavnen og med Air Greenland fly til København (fly ikke inkl. i basis prisen)

Ekstra overnatning Kangerlussuaq muligt i tilkøb.

 

Pris: 5.700 kr. per person i dbl. værelse/kahyt

 

Prisen inkluderer:

 • 4 overnatninger i dob.vær. på nævnte hoteller
 • 1 overnatning i dbl. udvendig kahyt med morgenmad på M/S Sarfaq Ittuk
 • Morgenmad alle dage (undtagen nætter lejlighed i Ilulissat)
 • Alle ovennævnte transfers
 • Velkomst- og informationsmøder i Sisimiut og Ilulissat
 • Guidet by- og orienteringstur i Ilulissat

 

Tilkøb:

 • Air Greenland rutefly København-Kangerlussuaq-Sisimiut / Ilulissat-København (klik for informations side vedr. fly)
 • Ikke nævnte måltider
 • Ikke nævnte udflugter
 • Enkelt værelse/kahyt
 • Ekstra nætter i Ilulissat og/eller Kangerlussuaq

 

Ilulissat

 

Cruise Sisimiut-Ilulissat i detaljen

Dag 1 - Ankomst til Sisimiut

Med Air Greenland rutefly fra København via Kangerlussuaq til Sisimiut, hvor I vil blive mødt af vores lokale guide, der sørger for for transport til hotellet samt efterfølgende informationsmøde. Dagen er til fri disposition med god tid til at opleve Grønlands 2. største by og dens omkring 5.500 indbyggere. Begynd grønlandsopholdet med en tur i den gamle bydel så historien kan forplante sig, før gader, butikker og caféer indtages. Vi anbefaler selvfølgelig også gåture i ’baglandet’; for eksempel til søen, der er en af byens åndehuller. Besøg "Brættet", hvor der er lokalt salg af f.eks. fisk og kød fra moskusokser og rensdyr. I kan vælge, at nyde Jeres middag i hotellets restaurant eller i en af øvrige restauranter der findes i byen. Overnatning på Hotel Sisimiut.

 

Dag 2 - Sisimiut og M/S Sarfaq Ittuq

Morgenbuffet på hotellet og dagen til fri disposition i Sisimiut, hvor vi helt klart vil anbefale en vandretur ud i det fri; enten på egen hånd eller med guide. En vandretur i Sisimiut går over en frodig sydvendt skråning, hvor I kan nyde udsigten ned over byen i en natur, der byder på små vandfald, arktiske buske, blomster og mos. Fyld endelig vandflaskerne med det klareste kildevand. Fra toppen af Præstefjeldet er der en fantastisk udsigt over byen og Kangerluarsuk Tulleq. I kan også vælge en tur med historisk vingesus. Teleøen, Sallinnguit, samler fortid og nutid. Her har forskellige kulturer levet gennem 4.000 år med spor, der står i diamentral modsætning til det telekommunikationsudstyr, der har givet øen navn. Sent på eftermiddagen vil der være transport til havnen og der tjekkes ind på kystskibet M/S Sarfaq Ittuk. M/S Sarfaq Ittuk er ikke en luxusliner; det er et kystskib, der anvendes af lokalbefolkningen og chancerne for at stifte gode bekendtskaber og få et realistisk billede af Grønland er store. Forholdene ombord er fine og servicen er i top!! Vi forlader Sisimiut og sejler ud gennem fjordsystemet mod kysten og nordpå mod Aasiat. På skibet findes der et godt cafeteria. Overnatning ombord i udvendig kahyt.

 

Dag 3 - Aasiaat og Ilulissat

Morgenbuffet i skibets cafeteria og vi anløber Aasiaat med et ophold på omkring 2 timer. Aasiaat betyder "Edderkopperne" på grønlandsk, hvilket siges at bringe lykke. Oplev byen med dens 250 indbyggere og tag et besøg på museet. Turen fortsætter ind i Disko Bugten og ingen tvivl om, at tiden vil blive brugt på soldækket i dette fuldstændigt ubeskrivelige sceneri. De gigantiske isfjelde i det blå, blå hav! Vi anløber Ilulissat først på eftermiddagen, hvor der vil være transport til hotellet og velkomst- / informationsmøde på vores kontor i Ilulissat. Der tilbydes overnatning i enten hotellejligheder, på Hotel Hvide Falk eller Hotel Arctic.

 

Dag 4 - Ilulissat

Morgenbuffet og derefter foreslår vi en guidet byvandring i Ilulissat med introduktion til både byen og selve Grønland. Under turen besøger vi den travle havn, fiskemarkedet, der kaldes "Brættet" og guidet rundvisning på Knud Rasmussens Museum. Eller besøg fangeren og hans grønlandske slædehunde, hvor han uddyber det barske fangerliv og fangernes livsnødvendige samarbejde med hundene. Efter en evt. frokost, der kan nydes enten på hotellet eller i en af byens mange cafeer eller restauranter, vil vi anbefale følgende udflugter: Med bil og en let vandring ned gennem den frodige Sermermiut Dal til isfjorden, der figurerer på UNESCOs Verdenarvsliste, med de gigantiske isfjelde, videre til Kællingekløften og op til et udsigtspunkt, hvorfra man har den mest fantastiske udsigt over isfjorden. Sejllads på isfjorden, hvor vi tager på fotosafari mellem de gigantiske isfjelde ved mundingen af Ilulissat Isfjord. Et absolut "Must". Om sommeren tilbydes denne tur også som midnatstur, hvor midnatssolens varme farver gør sceneriet næsten uvirkeligt. Sightseeing med fly eller helikopter henover de nærmest ubeskrivelige landskaber - en oplevelse, der tager pusten fra en og brænder sig fast! Hundeslæde tur med privat chauffør og i den rette påklædning på kortere eller længere ture, hvor man virkelig kan få følelsen af "Det Ægte Grønland". Få en oplevelse for livet med den hvislende lyd af slædemeder igennem sneen bag 10-14 halsende hunde; enten på kortere ture (2-3 timer) omkring Ilulissat, eller på længere ture (5 timer) til den nærliggende bygd. Overnatning som dag 2. Klik her for udførlige udflugtsbeskrivelser og priser.

 

Dag 5 - Ilulissat

Morgenbuffet på hotellet og dagen til fri disposition, hvor det vil være oplagt, at tage på en af de populære heldagsture. Vi vil foreslå følgende udflugter: Besøg i fangerbygden Ilimanaq, hvor vi sejler tæt forbi de gigantiske isfjelde til denne bygd syd for Ilulissat. Vi modtages af vores lokale vært, der viser rundt og fortæller om livet i bygden, inden der bydes på frokost i familiens dagligstue. Eqi, Den Kælvende Bræ, som vi sejler mod nord for at opleve, når bræen kælver og producerer nye imponerende isfjelde. Hvalsafari i Disko Bugten, der hver sommer besøges af et utal af hvaler. På disse hvalsafarier er der gode chancer for at se havets giganter på klos hold - husk at det er vilde dyr, og der gives ingen garantier for at de er der, hvor vi er. Overnatning som dag 2 og 3.

 

Dag 6 - Ilulissat-København

Efter morgenmad vil der være transport til lufthavnen og med Air Greenland rutefly flyver vi fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København.

 

Mulighed for tilkøb ekstra overnatning i Kangerlussuaq på Hotel Kangerlussuaq eller Polar Logde. Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) er primært en lufthavn og den største i Grønland. Det er ikke en decideret by, men et område med helt fantastisk natur og utallige udflugtsmuligheder bl.a.: Grønlandsk Safari med mulighed for at se moskusokser og rensdyr, der lever frit i det smukke tundralandskab eller tur til indlandsisen i 4-hjulstrækker. For de, der vælger at tilføje ekstra dage i Kangerlussuaq måske Camp Ice Cap med overnatning på indlandsisen, Sightseeing fra luften med moderne og komfortable 2-motors fly over indlandsisen eller vandreture i området. Om aftenen er der mulighed for at spise middag tilberedt af lokale, friske råvarer på Restaurant Roklubben, der er helt fantastisk placeret med udsigt over Lake Ferguson søen. Ved bordbestilling bliver man hentet og bragt gratis. Overnatning på Hotel Kangerlussuaq eller Polar Lodge. Klik her for udførlige udflugtsbeskrivelser og priser.

 

 

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94