Grønland, sommer
Seljalandsfoss

Nordgrønland

Ilulissat (Jakobshavn)

 

Ilulissat (Jakobshavn) er en oplevelse for livet i mødet med det traditionelle og moderne Grønland ved Ilulissat Isfjord, dens gigantiske isfjelde, kælvende bræer, små isolerede fangerbygder og midnatssol i hele juni og juli.

 

Da rejsen til Ilulissat går via Kangerlussuaq er det oplagt at tilføje en overnatning her, hvor man bl.a. kan opleve indlandsisen på nærmeste hånd, vildtlevende moskusokser og rensdyr. Området byder endvidere på utallige vandremuligheder.

 

Bemærk, at rejserne kan forlænges med ekstra overnatningner både i Kangerlussuaq og Ilulissat.

 

Eyafjallajökull

Vestgrønland

Kangerlussuaq (Sdr. Strømfjord)

 

Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord) er ikke decideret en by, men en lufthavn omgivet af den mest fantastiske natur.

Her finder man ikke maleriske bygder eller isbjerge. men når det er sagt, skal det understreges, at Kanger-lussuaq er perfekt for naturelskeren og den, der sætter pris på nye oplevelser i unikke omgivelser.

Der tilbyders daglige udflugter blandt andet med bil gennem forhen-værende glacierdale med vildtlevende Moskus okser og rensdyr direkte til den "uendelige" indlandsis.

Overnatning i værelser med eget bad og toilet på det komfortable Hotel Kangerlussuaq eller det mere billige Polar Logde eller Old Camp.

 

Sydgrønland

Narsarsuaq

 

Oplev Sydgrønland, hvor de krystalklare dybblå fjorde med farverige isfjelde står i stærk kontrast til frodige, grønne fjelde og dale med historiske levn fra Vikingetiden:

 

  • Qoroq Isfjord
  • Indlandsisen
  • Små fåreholder bygder
  • Historiske vikingeruiner
  • Moderne grønlandske byer
  • Fiskeri i fjorde og elve

 

Narsarsuaq er centralt beliggende for dagsture med bl. a. båd og området egner sig specielt godt for vandreture (også på egen hånd) eller for fiskeferie. Fly til Narsarsuaq både fra København og fra Reykjavik, hvorfor kombination med Island er muligt.

 

Østgrønland

Kulusuk & Tasiilaq

 

En rejse til Østgrønland er lettest via Island - Air Iceland flyver fra Reykjavik både sommer og vinter. Området kaldes ofte for "Grønlands bagside" på trods af, at det er tættere på både Island og Danmark; men på grund at Storisen er Østgrønland den del af Grønland, der senest er åbnet. Her opleves stadig det "gamle Grønland" med typisk fangerkultur.

For kortere ophold anbefales Kulusuk og har man mod på længere ophold og flere oplevelser, , så er kombination Kulusuk & Tasiilaq (tidliere Angmagsalik) en mulighed.

Endelig er det selvfølgelig også muligt at kombinere med Island.

 

 

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94