Udflugter Kangerlussuaq

 

Udflugter, Kangerlussuaq, 2018

Moskusokser

 

Tundratur

Kangerlussuaq er unik på mange punkter, og når det gælder dyreliv er der ingen andre steder i Grønland, der kan være med. I særdeleshed har de imponerende moskusokser en helt unik historie i området. Vi kører i bus gennem det smukke tundralandskab, hvor moskusokser og rensdyr lever vildt og kan færdes frit over alt. Om vi får mulighed for, at komme tæt på dyret eller om vi må nøjes med at betragte det på afstand, er umuligt at forudsige. Guiden medbringer altid kikkerter, så chancerne for at se de vilde dyr er stor. Sommer / vinter, ca. 1½ time, 275 kr.

Kangerlussuaq Sightseeing

Lufthavnen er tidligere Amerikansk luftbase og i dag Grønlands vigtigste internationale lufthavn. Vi hører om stedets spændende historie fra 2. verdenskrig og den kolde krig til i dag, under turen til havnen, Kelly Ville (en lille forskerby), rundt på det gamle baseområde. Vi besøger bygdens hundegård, hvor vi kommer tæt på den grønlandske slædehund. Turen giver mulighed for at danne sig et overblik over bygden og omegnen. Sommer / vinter, ca. 2 timer, 375 kr.

Iceberg Cruise

 

Tur til Indlandsisen

Vi kører i 4-hjulstrækker gennem et smukt og varieret område med gode muligheder for at se moskusokser og rensdyr, gennem arktiske ørkner og gletsjerdale med morænelandskaber direkte til kanten af den grønlandske indlandsis, hvor vi nyder de enestående omgivelser før vi returnerer til Kangerlussuaq. Sommer / vinter, ca. 5 timer, 625 kr.

Air Zafari

Sightseeing med fly

Vi flyver ind over indlandsisen og om Navigators Rock, hvor den kæmpemæssige is presser sig rundt om fjeldet. Videre over Ørkendalen mod Granat fjeldet, med fine muligheder for at se moskusokser. Flyvning i moderne og komfortable 2-motors fly; plads til 5 passagerer, alle med god vinduesplads. Sommer, ca. 25 min. (luftbåren), 1.295 kr.

Robinsson Fiske Camp

Med båd ca. 40 kilometers sejlads til Robinsson Fiske Camp. Her er der sørget for telte, soveposer, forplejning, fiskelicens, stænger og hjul, men agn skal man selv medbringe eller købesi campen. Elven er en smeltevandselv og tiltrækker særligt spinnefiskere, desuden flere gode fiskesteder, hvis man vandrer op op langs elven. Overnatning i campen og sejlads retur tIl Kangerlussuaq næste eftermiddag.

Lørdage juli, aug. og sep., 2 dage m. helpension, 2.995.

Indlandsisen

 

Heldagstur på Indlandsisen

På denne oplevelsesrige tur, følger vi samme program som "Tur til Indlandsisen", med ca. 4 timer til at udforske selve indlandsisen. Kun få mennesker kommer mere end 200 meter ind på indlandsisen, hvor et fantastisk og uendeligt islandskab omgiver en på denne længere tur. Vi skal vandre blandt høje og dale, omkranset af krystalblå åer, floder, vandfald og søer – alt sammen dannet af smeltevand. Med steigeisen, vandrestave og en rutineret guide, kan alle være med, da det ikke stiller større krav end at gå i et kuperet terræn derhjemme. Sommer, ca. 8 timer, inkl. madpakke, 995 kr.

Camp Ice Cap

 

Camp Ice Cap

Gå i polarforskernes fodspor og oplev 2 dage på indlandsisen med en erfaren lokal guide. Efter en forholdsvis let vandring til Camp Ice Cap og når lejren er klar, nydes en kop kaffe og den totale stilhed i en ubeskrivelig verden af is. Der overnattes i telte og varme soveposer - under midnatssol eller nordlys. Næste dag byder på eventyr og spændende oplevelser på isen inden turen går tilbage til Kangerlussuaq. Forsvarligt udstyr stilles til rådighed. Marts-april & okt, 2 dage m. helpension, 2.450 kr. Juni-september, 2 dage m. helpension, 2.350 kr.

Camp Robinsson

VIGTIGT

Grønland er en speciel destination, hvor de fleste aktiviteter er afhængige af vejrforholdene. Læs venligst omkring betingelser for gennemførsel af udflugter i Grønland. Læs om transportbet. her.

Vandretur til Granat Fjeldet

Med bil til toppen af Tacan, hvor der er god udsigt ud over området. Herfra vandres rundt om Store Saltsø.

Vegetationen bærer præg af Grønlandspost, revling, dværgbirk og duften af fjeldet er frisk og særegen - måske møder vi fouragerende moskusokser. .

Efter ca. 3 timer er vi fremme ved Granatfjeldet, hvor det er tid til at spise frokost og finde hamre og mejsler frem for at begynde jagten på halvædelstenene af granat.

Sommer, ca. 8 timer, inkl. madpakke, 595 kr.

 

Nordlys Kangerlussuaq

 

Hundeslæde tur

Lej en hundeslæde med "privat chauffør" og få en oplevelse for livet. Prisen inkluderer leje af varmt skindtøj og støvler. Jan-april, ca. 2 timer, 1.495 kr. Jan-april, ca. 4 timer, 2.125 kr.

 

Nordlys

På aftener med skyfri himmel kører vi væk fra lufthavnens kunstige lys for at opleve det fantastiske nordlys. Efter et farverigt sceneri, serveres "Grønlandsk Kaffe" og der fortælles om grønlandske myter om nordlyset i Kangerlussuaq. Okt.-april, ca. 2 timer, 395 kr.

 

Isfiskeri

Vi kører til havnen og ud på den frosne fjord, hvor vi borer huller i isen og finder ud af om heldet er med os - som regel er der masser af fisk. Jan-april, ca. 3 timer, 450 kr.

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94