Udflugter Sydgrønland

 

Udflugter, Sydgrønland - sommer 2018

Blue Ice Camp, Narsarsuaq

Slå teltet op i Narsarsuak ved Qooroq Is Fjord. Dette område er et perfekte sted, hvis man ønsker at opleve stilheden og storheden på vandreture på egen hånd. På stedet findes en nagelfast hytte til fri afbenyttelse. Der er endvidere diverse køkkenfaciliteter såsom ovn, gryder, pander, tallerkener etc. 900 kr. p.p. per dag. Man sættes i land ved camp´en i zodiac.

Blue Ice Camp

 

Vandretur til Narsarsuaq gletsjeren

Med bus til Hospitalsdalen og til fods gennem den frodige Blomsterdal. Undervejs mod indlandsisen er der rige muligheder for at nyde den farverige subarktiske flora og den unikke natur i en gletsjerdal. For enden af dalen bestiger vi et 300 m. højt bjerg, med en helt ubeskrivelig udsigt ud over isen. I disse smukke omgivelser nydes den medbragte frokost. For de der har lyst, er det muligt, at gå helt ind til gletsjerkanten. Ca. 7 timer, 400 kr. p.p. inkl. madpakke.

Qoroq

 

Qoroq Isfjord, Narsarsuaq

Vi sejler til Qoroq Isfjords munding og i lav hastighed på foto safari mellem utallige isbjerge. Qoroq gletsjeren kælver omkring 200.000 tons isbjerge hver dag, der i alle former og farver stille driver rundt i fjorden!! Hvad disse mangler i størrelse, har de i farver og former. Bådens motor standses og i denne ukendte stilhed, der kun brydes af lyde fra isbjergene når de brækker af eller vender rundt, nyder vi det ubeskrivelige sceneri. 1½ - 3 timer, 580 kr. p.p. incl. transfer og forfriskninger.

VIGTIGT

Grønland er en speciel destination, hvor de fleste aktiviteter er afhængige af vejrforholdene. Læs venligst omkring betingelser for gennemførsel af udflugter i Grønland. Klik her for betingelser.

Qassiarsuk

 

Qassiarsuk og Erik den Rødes ruiner

Vi sejler fra Narsarsuaq over fjorden til fåreholder bygden Qassiarsuk. Her opleves dagliglivet i en typisk grønlandsk bygd og ruinerne fra Erik den Rødes vikingegård. Vi lærer om vikingerne, der kom hertil i 900-tallet og ser rekonstruktionerne af Erik den Rødes gård og kirken, som hans kone Tjodhilde lod opføre. Ca. 3½ time, 400 kr. p.p. inkl. transfer og entre til vikingegården.

 

Igaliku

 

Igaliku og Bispesædet fra Narsarsuaq

Vi sejler til Itilleq, hvorfra der vandres ca. 3 km. til Igaliku - en af de smukkeste bygder i Grønland. I vikingetiden var dette bispesædet og her findes endnu vikingeruiner. Vi får en kort intro til dagliglivet i bygden. Mulighed (tillæg) for frokost i den lokale cafe inden vi atter vandrer til Itilleq og sejler tilbage til Narsarsuaq. Ca. 8 timer, 750 kr. p.p. inkl. transfer til havn og retur. Transfer i bil Itilleq - Igaliku, (1-4 pers.) 300 kr. hver vej.

 

Lystfiskernes Paradis, Narsarsuaq

Elvene omkring Eriks Fjord er et paradis for lystfiskere. Der fiskes især efter ørred. Der kan fiskes i gå-afstand fra hotellet ved Narsarsuaq Elvens munding eller tilkøbes transport til bedre fiskepladser. Vi tilbyder også et 6 dages fiske arrangement med overnatning Hotel Narsarsuaq - kontakt os venligst for tilbud.

Indlandsisen med båd fra Narsaq

Vi sejler over den brede Sermilik Fjord gennem drivende isbjerge til det, de lokale kalder Dobbelt Gletsjeren. Et fantastisk sted, hvor man faktisk kan røre indlandsisen! I 1980'erne kælvede gletsjeren utallige isbjerge i fjorden - i dag brækker isen af på land. På vejen tilbage sejler vi forbi fuglefjeldene og smukke vandfald. Ca. 4 timer m. 1 time i land, 900 kr. p.p. Min. 2 personer.

Narsaq

Hvalsø Kirke fra Qaqortoq

Hvalsey kirkeruin ligger i Hvalsey fjord på en frodig græsslette kun 30 minutters sejllads fra Qaqortoq. Det siges at være Erik den Rødes fætter Thorkel Farserk, som også kom til Grønland i år 985, der tog dette landområde i besiddelse. Kristendommen kom til Grønland omkring år 1000, og herefter begyndte kirkebyggeriet; den nuværende kirkeruin ved Hvalsey menes at være fra engang i 1300-tallet. Ruinen er med sine høje stenmure den bedst bevarede nordboruin i Grønland. Den er 16 m lang og 8 m bred. Murene er 1,5 m tykke og op til 6 m høje. På turen er der masser af tid til, at du kan gå rundt på egen hånd og udforske ruinerne og nyde det fredfyldte landskab, inden turen gå tilbage til Qaqortoq. Ca 2½ time, 600 kr. p.p. inkl. sejlads og ca. 1 time på land på egen hånd samt folder med kort. Min. 2 pers.

 

Helikopter sight-seeing, Narsarsuaq

At se Grønland fra en helikopter er simpelthen en uforglemmelig oplevelse! Der flyves i en Eurocopter C120 med kapacitet til 4 personer. Bemærk - 2 forskellige ture:

Tur 1, Rundflyvning, 20 min. i luften, min. 5 pax. 1.850 kr. p.p.

Tur 2, Rundflyvning, 1 time - 30 min. i luften & 30 min. på land, min. 5 pax. 2.750 kr. p.p.

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94