Seværdigheder, Island

 

Seværdigheder, Island

Gullfoss
Saga Museum Perlan
Vikingeskib Reykjavik
Nordlys
Videy m. Yoko Onos Fredslys
Hvalsafari Reykjavik
Whales of Iceland
Reykjavik Escape
Nautholtsvik
Laugardalslaugur
Silfra
Hellisheidi
ATV på Langjökull
Til hest
Fákasel
Landmannalaugar
Thorsmörk
Grindavík
Gletsjergrotte

Den Gyldne Cirkel - Thingvellir, Geysir og Gullfoss

Hel- eller halvdagstur fra Reykjavik til Thingvellir National Park, hvor de amerikanske og europæiske tektoniske plader er i stadig bevægelse, Thingvallavatn (Islands største sø) og Althingi, verdens første folketing fra år 930. Geysir og Strukkur, Islands mest berømte gejsere og Gullfoss, et brusende to-trins vandfald, hvorigennem der løber ca. 100 kubikmeter vand i sekundet.

Med Islands voldsomme historie, sagaerne og eddaerne fortalt på en spændende og letforståelig måde. Vikingerne var et barskt folkefærd, der levede under meget rå vilkår, og der bliver ikke lagt fingre imellem på denne udstillig - en blanding af både interaktivitet og scenarier med meget livagtige voksfigurer. Giv Jer selv tid til at gå op på toppen og nyde udsigten ud over byen. 10% rabat med Reykjavik Welcome Card.

Reykjavik 871 +/-2 – Bosættelsen

Museet ligger i Hotel Reykjavik Centrums kælder. Under udgravningerne til hotellet fandt man resterne af et gammelt langhus dateret tilbage til vikingetiden. Fundet var så spændende, at man besluttede at indrette et museum på stedet. Udstillingen fortæller historien med interaktiv formidling om vikingerne der boede der og deres dagligliv. Gratis entré med Reykjavik Welcome Card.

Hallgrimskirken, Reykjavik

Med sit 74 m. høje tårn er kirken fra 1986 blevet Reykjaviks vartegn. Man kan, mod betaling, komme op i tårnet, hvor der i klart vejr er udsigt helt til Snæfellsjökull. Kirkens indre er i gotisk stil, der forbinder de islandske fjelde, gletsjere, gejsere og de store vidder. De dominerende farver er grøn (håbets farve) og violet (farven for fastetid). Tegnet af arkitekten Gudjón Samúelsen.

Midt i Reykjavik kan du lade dig betage af de spøgelsesagtige, dansende nordlys (eller aurora borealis) uanset årstid og vejr. Der kører løbende HD panorama film af disse fantastiske nordlys. Du kan læse om historierne og legenderne der er bundet til disse og blive klogere på den videnskabelige baggrund. 10 % rabat med Reykjavik Welcome Card.

Nordlysjagt med båd, Reykjavik (vinter)

I vintermånederne tilbydes forskellige former for nordlysjagt med båd fra Reykjavik. Det kan f.eks være med båd væk fra lysforureningen eller kombineret med enten middag på Restaurant Mar og med besøg på det nye Whale Watching Center eller ophold på øen Videy (20 min. sejlads fra Reykjavik. Har man købt billetter til en aften uden mulighed for at se nordlys, kan disse bruges en anden aften. Fra 495 kr.

Hvalsafari fra Reykjavik

Fra Reykjavik tilbydes der forskellige former for hvalsafarier med forskelligt indhold og varighed. Om sommeren tilbydes der blandt andet natteture i det helt specielle lys når solen er længe på himmelen. Der er store chancer for at se bl.a. spækhuggere, pukkelhvaler, delfiner/marsvin og i særlige tilfælde, blåhvaler. Hele året, med største chancer for at se hvaler fra april til september. Fra 495 kr.

Europas største hval udstilling med modeller (1:1) af Islands 23 hval arter. Dele af udstillingen er interaktiv, der er et hygge hjørne med høre telefoner, hvor man kan slappe af til lyden af hvalernes sang, eller du kan svømme i havet blandt hvalerne med Samsungs Vertual Reality briller på! Absolut et besøg værd, hvis man gik glip af de levende hvaler! Entre fra 145 kr. (voksen).

Reykjavik Escape - løs mysterierne sammen

Underholdning for hele familien eller vennerne, hvor det virkelig kræves, at man kan samarbejde! I bliver låst inde i et af de 4 forskellige rum med skjulte spor og sammen har I 60 min. til at løse gåderne for at komme fri. Du er f.eks. blevet uskyldigt dømt til døden og skal forsøge, at slippe ud af fængselscellen eller kidnappet og skal finde en vej ud. 2 - 48 personer fra 235 kr. pr. person.

Nauthólsvík, geotermisk strand

Ca. 3 km. fra Reykjavik centrum åbnede i 2000 den geotermiske strand, Nauthólsvík der med nedkølet vand har en gennemsnitlig temperatur på ca. 20 grader. Området er løbende forbedret med omklædningsrum, mulighed for at købe varme drikke, en skøn hot tub (ca. 39 grader) samt dampbad - endnu en af islands perler. Læs mere på www.swimminginiceland.is.

Spa og velvære, Reykjavik og omegn

Rundt om i Reykjavik ligger 7 svømmebade, der har åbent året rundt, da de er naturligt opvarmede og hvor man har rig lejlighed for at få en snak med de lokale. Adgang er gratis med Reykjavik Welcome Card og der kan tilkøbes div. behandlinger. Blue Lagoon i Krysuvik er et absolut must og er man til mere rolige og naturskønne omgivelser, må man ikke snyde sig selv for et besøg til Fontana Spa i Laugarvatn!

Med bus fra Reykjavik og ca. 45 min. kørsel til Thingvellir National Park, hvor der dykkes mellem kontinentalpladerne i floden Silfra med instruktion fra rutinerede instruktører. Eller tag til Reykjanes og dyk i søen Kleifervatn med underjordisk geotermisk aktivitet, der giver fornemmelsen af, at man dykker i et glas champagne. Ingen af disse ture kræver dykker certifikat og ledes af erfarne instruktører.

Hellisheidi Powerplant, Sydvest Island

Et af europas største kraftværker der har besøgscenter med guidede ture, et flot og informativt show om geotermisk energi og en række interaktive udstillinger. Her kan man følge energiproduktionen og høre om den historiske udvikling af geotermisk energi. Der er endvidere jordskælvs simulator, hvor de seneste fire større jordskælv i Island kan opleves. I området omkring værket er der 150 km vandrestier.

Action & Adventure!

Fra Reykjavik er der et utal af muligheder for at få pulsen op og mærke adrenalinen bruse! På Myrdalsjökull i syd og Langjökull i vest tilbydes ture der kan gennemføres næsten året rundt, som f.eks. ATV, super jeep, snowmobile, gletsjer vandring, isklatring og riverrafting på floden Hvíta. Kun ens eget mod og fantasi sætter grænser for berusende oplevelser! Kontakt os venligst for vejledning og priser.

Oplev Island på en ægte islænder

I eller fra Reykjavik og i Sydisland tilbydes rideture af kortere eller længere varighed med varierende indhold. Rideturene er både for rutinerede og helt nye ryttere, der vil se Island fra en helt anden vinkel. Et stort antal af turene kan gennemføres året rundt (afhængig af vejrforhold) og alle er med rutineret lokal guide; udstyr stilles til rådighed og er inkl. i priserne. Kontakt os for vejledning og priser.

Fákasel - et unikt hesteshow

På Fákasel vil man kunne opleve Islands historie og sagaerne i et helt unikt hesteshow med nogle af Islands mest erfarne ryttere - i skønne omgivelser. Showet kan kombineres med middag og besøg hos hestene i deres stalde; der er en shop med Islandsk design og håndværk samt en god café. For større grupper er det muligt, at få arrangeret sin sammenkomst helt efter egne ønsker.

Landmannalaugar, Sydisland

Højvarmeområde nordøst for den meget berømte vulkan Hekla. Kendetegnende ved Landmannalaugar er bjergenes dominerende farver i grå, gul og rosa. Midt i området findes en naturlig varm kilde, hvor der er mulighed for at bade året rundt. Et helt fantastisk område for vandreture! Det anbefales at booke heldagsturen fra Reykjavik - kører man selv, skal det foregå i en 4-W.

Thorsmörk, Sydisland

Dalområde omgivet af høje fjelde med et mildere klima end resten af det sydlige Island. Øverst Mýrdalsjökull og på hver side gletsjerne Tindfjallajökul og Eyjafjallajökull med vulkanen, der gjorde Island berømt for askeskyen i 2010. Dalen ligger mellem elvene Krossá, Thröngá og Markarfljót og det kan være en udfordring køre her. Vi anfaler en guidet heldagstur fra Reykjavik.

Reykjanes halvøen

På vej til eller fra lufthavnen i Keflavik, vil det være oplagt at inkludere både et besøg i Blue Lagoon, samt en rundtur på Reykjanes med fisker byen Grindavik, Islands berømte fyrtårn Reykjanes Fyrtårnet, hvor der på klare dage ses hvaler. Eller Gunnuhver med sine kogende og boblende (og ildelugtende) mudderbade, et af de mange museer eller kryds broen over de europæiske og amerikanske kontinenter.

Landet af is & ild

At Island er kendt som landet af is og ild er velkendt af mange og på vores to spændende udflugter, hvor man henholdsvis kan komme ind i den dybeste menneskeskabte gletsjer hule eller se den sovende vulkan, Thrihnukagigur, indefra, vil man få syn for sagn. Turene stiller ikke specielle krav til deltagerne, alle sikkerhedskrav overholdes og udstyr stilles til rådighed. Pick-up i Reykjavik.

Oversigt

Into the Glacier

Inside the Vulcano

Fákasel Heste Show

Reykjanes

Thorsmörk

Landmannalaugar

Rideture

Action & Adventure

Hellisheidi Power Plant

Dykning i "Champagne"

Spa Velvære

Nauthólsvík Strand

Reykjavik Escape

Whales of Iceland

Hvalsafari

Nordlys Jagt med båd

Northern Lights Center

Hallgrims Kirken

Reykjavik 871 + /- 2

Saga Museet

Den Gyldne Cirkel

 

- Og meget, meget mere! Island er en af de mest innovative rejse destinationer og stort set alt kan lade sig gøre; det handler blot om at spørge.

 

Bestilling

Det er en god ide, at forudbestille halv- eller heldagsture og ved at booke gennem Nordatlant Rejser vil I spare 5%. Kontakt os for yderligere.

 

Ændringer / annulleringer

I Island er vejret uforudsigeligt og kan skifte fra det ene øjeblik til det andet, hvilket kan betyde at afgangstidspunkt må ændres eller helt aflyses. Har man købt sin tur gennem Nordatlant Rejser, vil vi altid have en "Plan B" i baghånden og skulle en tur blive helt aflyst, bliver det samlede og fulde beløb refunderet.

 

 

 

 

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94