Sagalandet 1B

Nordatlant Rejser

 

Sagalandet 1B - for grupper

Hotel Örk

Sagalandet 1B

7 dage / 6 nætter

 

Denne pakke inkluderer alle højdepunkterne i Sydisland og Reykjavik området. Den røde tråd er sagaerne, Vikingerne og Islands voldsomme historie. I Reykholt i Vestisland vil gæsterne på dansk blive introduceret til disse emner på en underholdende og informativ måde mens der nydes kaffe og hjemmebagte klejner i kirkens kælder.

 

Der vil være overnatninger på gode turistklasse hoteller: 3 nætter på Hotel Frón i Reykjavik og 2 nætter på Hotel Örk i den geotermiske spa- og drivhus by, Hveragerdi. Overnatning sker i værelser med private faciliteter og der er morgenbuffet på hotellerne hver dag.

 

Oplev den helt specielle atmosfære i Reykjavik, det kun er fantasien, der sætter grænser og man undres hurtigt over, hvor tiden blev af! Kultur, kunst, historie, shopping til lave priser, kulinariske oplevelser, hyggelige cafe´er, spa og wellness - blot et udpluk af de mange muligheder.

 

Hveragerdi tilbyder en masse former for aktiviteter og vi kan bl. a. anbefale skønne vandreture på egen hånd. Da byen er placeret i et geotermisk aktivt område, er det muligt at bade i de varme elve året rundt.

 

Især i Hveragerdi - uden for megen lysforurening - er der vintermånederne på klare og kolde aftener, fine chancer for at opleve nordlysenes betagende, spøgelsesagtige dans henover himmelen! Hotellet tilbyder "Nordlys Alarm".

 

Ønsker man at tilføje programmet flere udflugter - for eksempel hvalsafari, besøg på Nordlysmuseet eller besøg i Blue Lagoon, står vi naturligvis til rådighed for assistance. For turforslag - klik venligst her.

 

Sagalandet 1B i detaljen

Dag 1 - Ankomst

Ankomst til Keflavik Lufthavn med direkte fly fra København eller Billund. Transfer med bus til Reykjavik og indkvartering på det centralt beliggende Hotel Frón i værelse med private faciliteter. Aftenen til fri disposition.

 

Dag 2 - Vestisland, I Vikingernes Kølvand

Morgenbuffet på hotellet, hvorefter vi forlader Reykjavik og kører med privat bus og dansk talende guide mod nord gennem et fascinerende landskab til Reykholt, Snorri Sturluson´s (1179-1241) fødested, hvor han forfattede nogle af de mest kendte islandske sagaer. I inspirerende omgivelser i kirkens kælder, introducerer Sigrún Thormar, på en underholdende og lettilgængelig måde - og på dansk - os til Islands voldsomme historie, vikingerne og sagaerne. Senere fortsættes til Deildartunguhver, Europas største varme kilde med kogende vand, der kommer direkte op af jorden. En fuldstændig enestående oplevelse. Videre herfra køres til Hraunfossar - en serie vandfald, der fordelt på 900 m. tilsyneladende springer ret ud af lava klipperne, der er dannet ved et vulkanudbrud under Langjökull gletsjeren. Videre herfra til Thingvellir (Tingslettení), hvor vikingerne mødtes en gang om året i juli allerede fra år 930 for at løse stridigheder og tviste. Altinget var verdens første demokratisk valgte, dømmende og lovgivende forsamling! Den sidste samling her var i 1798, hvorefter Danmark opløste det. Området er endvidere kendt for sit interessante geologiske landskab: Det er omgivet af stejle vægge af sten og vulkansk lava, fra tiden da Tingvallavatn, Islands største sø, opstod mellem de europæiske og nordamerikanske kontiental plader, der stadig i dag glider fra hinanden med ca. 4 cm. om året. Thingvellir blev nationalpark i 1928 og i 2004 blev stedet optaget på UNESCOs Verdensarv Liste. Dagen tager sin afslutning i den geotermiske spa- og drivhusby Hveragerdi, med overnatning på Hotel Örk, hvor der også overnattes. Her kan man slappe af i både geotermisk swimming pool, to ekstra varme "hot-tubs" og dampbad bestående af et hus, der blot er sat over et hul i jorden. I de forholdsvis mørke omgivelser omkring hoteller er der meget gode chancer for, at se de fascinerende nordlys danse over nattehimlen.

 

Dag 3 - Det geotermiske Hveragerdi

Efter morgenmaden er denne dag til fri disposition i Hveragerdi: Fri afbenyttelse af hotellets geotermiske facilitier og/eller til at udforske byen, der er placeret i et område med stor geotermisk aktivitet og er kendt for sine mange drivhuse. Vi kan varmt anbefale et besøg på udstillingen ”Quake 2008”, som i billeder og ord beskriver jordskælvet i 2008, der blev målt til 6,3 på Richterskalaen med epicenter kun 2 km. fra byen. Gratis entre. Inkluderet i prisen er et besøg i den Geotermiske Park, der kun har åbent i vinterperioden for forudbestilte grupper. Her kan man koge sine æg direkte i de varme kilder, bage brød i jorden eller få et mudderbad til fødderne. Hveragerdi området byder også på flere afmærkede vandrestier med mulighed for en forfriskende dukkert året rundt i de naturligt opvarmede elve. I selve byen findes bl.a. en vandretur kaldet ”Poeternes Spor”, som går gennem de historiske dele af byen ad de 3 gader, der blev kendt som ”Kunstnernes Kvarter” i årene 1940-1965. Disse er Bláskógar, malernes gade, Frumskógar, poeternes gade og Laufskógar, musikernes gade. Kort over vandreturene kan fås på hotellet. Overnatning på Hotel Örk.

 

Dag 4 - Geysir , Gullfoss og Reykjavik City Sightseeing

Morgenmad og derefter med privat bus og guide mod Geysirs springende varme kilder og gejserne. Den største gejser, kaldet Geysir, ligger i et stort geotermisk aktivt område og selve bassinet er 15 m. i diameter og 2 m. dybt. Mens den nærliggende mindre gejser, Strokkur, springer ca. hvert 8. minut døgnet rundt, har Geysir haft faldende aktivitet siden det store jordskælv i 1896. Gennem det meste af 1900-tallet anvendte man voksende mængder sæbe for at få vandsøjlen til at stige til vejrs. Efter jordskælvet i 2000, har Geysir dog fået nyt liv – aktiviteterne er fortsat uregelmæssige og søjlen af varmt vand når op til en højde af 10 m. Det er muligt at købe frokost på Hotel Geysir inden turen går videre til Gullfoss. Dette er Islands mest kendte vandfald med et to-trins fald på i alt 32 m. hvoraf det øvre er på 12 m. og det nedre på 20 m. Nedenfor løber Hvítá i en 3 km. lang og op til 70 m. dyb canyon, der er dannet ved de sidste 10.000 års erosion. Vi går så tæt på kanten det er forsvarligt, mærker de kølige vanddampe i ansigtet og beruses af den voldsomme buldren. Henad eftermiddagen går turen tilbage til Reykjavik med entre til Europas største kraftcenter Hellisheidi. Aftenen til fri disposition i Reykjavik og overnatning på Hotel Frón.

 

Dag 5 - Reykjavik på egen hånd

Morgenbuffet på hotellet og derefter guidet city sightseeing i privat bus med dansktalende guide. Herefter er dagen til egen disposition i fantastiske Reykjavik på egen hånd og i eget tempo. Reykjavik byder på et hav af muligheder for at opleve kunst/arkitektur, besøge museer, slentre rundt og indsnuse den specielle stemning, nyde islandske specialiteter eller shoppe - det islandske prisniveau ligger en smule under det danske og mulighederne er mange. Om eftermiddagen kan man forkæle sig selv med en tur i en af de utallige opvarmede swimmingpools, der ligger centralt i Reykjavik og som har åbent året rundt. Se mere på www.swimminginiceland.com. Aftenen til fri disposition i Reykjavik og overnatning på Hotel Frón.

 

Dag 6 - Den Blå Lagune og afrejse

Morgenmad på hotellet og med bus mod Keflavik Lufthavn. På vej til lufthavnen vil det være muligt at aflægge besøg i Den Blå Lagune i 1½ times tid (tilkøb - ikke inkluderet i prisen - skal forudbestilles). Den Blå Lagune ligger, med sin geotermiske opvarmede sø og det fosforblå vand, omgivet af lavamark og sorte sandstrande, på listen over verdens 10 bedste spa områder. Husk at pakke badetøj og håndklæde øverst i kufferten! Transfer til lufthavnen og hjemrejse.

Hraunfossar

Sagalandet 1B - dag for dag

Pris fra 5.065 kr. pr. person v./min. 12 personer, fra sept. 2015 til april 2016

 

Dag 1

Ankomt til Keflavik lufthavn fra enten Billund eller København

Transfer med privat bus til hotel i Reykjavik

Overnatning på Hotel Frón

 

Dag 2

Morgenbuffet

Heldagstur, "I Vikingernes Kølvand":

Reykholt Saga Center / Kirke m. foredrag om sagaer og Islands historie

Kaffe og islandske klejner i kirkens kælder under foredraget

Deildartunguhver, Europas varmeste kilde

Det fantastiske vandfald Hraunfossar og Thingvellir National Park

Ankomst til Hveragerdi og indkvartering på Hotel Örk

Overnatning på Hotel Örk

 

Dag 3

Morgenbuffet

Dagen til fri disposition i Hveragerdi krydret med:

Skønne vandreture med mulighed for badning i elvene året rundt

Entre til Hveragerdi Geotermiske Park

Udstillingen "Quake 2008" (Gratis entre - jordskælvssimulator 15 kr.)

Overnatning på Hotel Örk

 

Dag 4

Morgenbuffet

Den Gyldne Cirkel: Geysir og Gullfoss

Entre til Hellisheidi Kraftværk

Overnatning på Hotel Frón

 

Dag 6

Morgenbuffet

Guidet city sightseeing i privat bus med dansktalende guide

Reykjavik på egen hånd

Overnatning på Hotel Frón

 

Dag 7

Transfer til lufthavn i privat bus uden guide for afrejse til Danmark

Evt. besøg i Blue Lagoon (tilkøb - skal forudbestilles)

 

Priser gældende fra medio september 2015 t.o.m. april 2016 inkluderer

  • Ovennævnte transfers i privat bus
  • Guide dag 2, 4 og 5
  • Den Gyldne Cirkel (Thingvellir Nationalpark, Geysir og Gullfoss)
  • Heldagstur, I Vikingernes Kølvand
  • Entre Geotermisk Park i Hveragerdi
  • Entre Hellisheidi Kraftværk
  • 5 x overnatning
  • 5 x morgenbuffet

 

Enkeltværelsestillæg: fra 1.750 kr. samlet for alle nætter

 

Da flypriser kan variere meget afhængig af tilgængelighed og afrejsedato, har vi valgt ikke at inkludere fly i denne pakke. Klik venligst her for flyinformation. Vi er naturligvis behjælpelige med booking af fly!

 

"Fra priser", da prisen er afhængig af afrejsedato

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94