Strikke Workshops i Island

Nordatlant Rejser

Islandsk strik - et populært håndværk

 

Island - den ultimative strikkedestination

Alle former for strik er populært i Island og der er gamle tilknyttede traditioner i forbindelse med islandsk strik. Man finder strikkeklubber over alt i Island og man vil se islændingene stolte gå med deres "lopapeysa" uldsweatre.

 

I samarbejde med vores islandske samarbejdspartner, Kalla fra Esja Travel, tilbyder vi to forskellige programmer, der begge har strik som det naturlige omdrejningspunkt, krydret med skønne naturoplevelser, udflugter og yderst velsmagende mad tilberedt af lokale råvarer.

 

Nordlys i Island

Da nogle vores afgangsdatoer ligger i sæsonen for nordlys vil disse kunne opleves på de kolde klare vinternætter. De benyttede overnatnings steder ligger begge på landet uden "lysforurening", hvilket øger chancerne for at se nordlys betydeligt. På Hotel Fljótshlid er der privat, naturligt opvarmet hot tub - og forestil sig en gang, at ligge i det varme vand, kigge op i himlen og nyde nordlysene danse......

 

Strikke Workshop i Vestisland, 5 dage / 4 nætter (eller flere)

Vestisland er et perfekt område når det handler om strik, da der her findes en årelang tradition for strikning. Dette i kombination med udflugter i Vestislands smukke natur, strikkeundervisning i hyggelige og hjemlige omgivelser samt forskellige workshops imødekommer alle ønsker en strikke interesseret måtte have. Der vil være overnatninger på det hyggelige Borgarnes B&B i værelser med delt bad og toilet og under hele opholdet vil man blive ledsaget af Ragga, der både fungerer som guide og strikkeinstruktør. Ønsker man at forlænge sit ophold med ekstra nætter i Reykjavik, er dette naturligvis muligt. Nordatlant Rejser står gerne til rådighed for booking.

 

Strikke Workshop i Sydisland, 8 dage / 7 nætter (eller flere)

På denne 8 dages rejse til Island vil man have mulighed for at deltage i et 4 dages strikkekursus på Hotel Fljótshlid, opleve Islands fantastiske natur, lære om islandske strikke traditioner og nyde skøn mad baseret på lokale råvarer. Vores gæster vil blive indkvarteret i værelser med privat toilet og bad og i pakken er der inkluderet helpension fra middagsmad dag 1 til frokost dag 5. Da hotellet ligger på landet uden "lysforurening", vil der være rigtig gode chancer for at se de dansende, spøgelsesagtige nordlys hen over den klare nattehimmel - vores værter giver besked, når nordlysene dukker op. Herudover tilbyder vi spændende udflugter i denne pakke såsom den berømte Golden Circle tur, besøg til Thorsmörk dalen, der ligger i skyggerne af den velkendte vulkan, Eyafjallajökull. Turen tilbydes i samarbejde med Hotel Fljótshlid, Culture and Craft, South Iceland Adventure og Esja Travel.

 

Praktisk information

For booking, kontakt venligst Nordatlant Rejser. Vi foretrækker den direkte kontakt med vores gæster.

Strikkematerialer købes på førstedagen. Man kan enten vælge, selv at have pinde med eller bestille dem forhånd. Islændinge strikker, som vi gør her i Danmark (og ikke som englændere eksempelvis).

Lopapeysa (sweater) voksen koster ca. 550 kr. Til barn koster det ca. 500 kr.

Tax free anbefaler vi, at man gør brug af i Keflavik lufthavn. Vin, øl og spiritus er dyrt i Island og sælges kun i de statsdrevne butikker, på barer og i restauranter.

Tøj skal være i flere lag og gode vandtætte vandrestøvler anbefales. Og husk badetøj for en sikkerheds skyld. Vejret er meget omskifteligt og det er ikke umuligt, at opleve 2 årstider på en og samme dag.

Udflugter i Reykjavik er der mange af og der er meget der kan opleves! Vi står gerne til rådighed for booking.

Valutaen i Island er islandske kroner ISK og kreditkort accepteres i alle større forretninger, på restauranter og lignende. Undgå for så vidt det er muligt, at veksle for mange penge. Det kan være svært at få vekslet tilbage igen til danske kroner.

Prislejet i Island ligger lidt under det danske prisleje. Skind kan med fordel købes i Island.

 

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94