Strikke Workshop, Sydisland

 

Strikke Workshop, 8 dage i Sydisland

Reykjavik
Fontana Spa
Eyjafjallajökull 2010
Thorsmörk
Del af gobelin
Álafoss
Hallgrimskirken
Blue Lagoon

Dag 1. Ankomst til Island

Ankomst til Keflavik og privat transfer til overnatningsstedet i Reykjavik. Dagen er til fri disposition, hvor man enten kan tage på udflugt, nyde et af de 7 svømmeanlæg eller bare slentre rundt og indsnuse byens charmerende atmosfære. Velkomstmiddag med Jeres guide og strikkeinstruktør, Ragnheidur "Ragga" Jóhannsdóttir. Husk at handle toldfrit i lufthavnen. Alkohol er dyr i Island og kan kun købes i de statsdrevne butikker Vínbúðin samt på restauranter og barer.

Dag 2. Golden Circle & wellness

I vil blive mødt af Ragga på hotellet for at besøge friluftsmuseet, Árbæjarsafn, hvor personalet er klædt i traditionelt islandsk tøj. Vi fortsætter med den berømte tur Golden Circle (Thingvellir, Geysir og Gullfoss) og krydrer den med et skønt ophold i Fontana Spa. Efter frokost fortsætter vi turen og inden vi ankommer til Hotel Flótshlíd besøger vi Friedheimars drivhuse. Der vil være middag på hotellet, hvorefter vi for alvor tager fat på at strikke.

Dag 3. Strikkedag og vulkaner

Efter god morgenmad vil der være 6 timers strikketid kun afbrudt af frokost og kaffepauser. Om eftermiddagen følges vi med vores værtinde og hotelejer, Arndís Sigurdardóttir, på hyggelig vandretur til floden Markarfjót, hvor den kendte vulkan Eyjafjallajökull troner i baggrunden. Arndís vil fortælle om, hvordan udbruddet i 2010 havde indflydelse på omgivelserne og vi går tilbage for at fortsætte med vores projekter frem til middagen bliver serveret.

Dag 4. Tur til det fantastiske Thorsmörk område

Efter morgenmad strikker vi i 3 timers tid, hvorefter vi bliver hentet af en superjeep, der skal køre os til det storslåede Thorsmörk område i det nærliggende højland. Dette er en sand naturperle, hvor skønheden og stilheden er så tydelig! Vi nyder vores medbragte picnic, som hotellet har stået for inden vi vender tilbage og fortsætter med håndarbejdet - beriget i krop og sjæl. Middagsmad og aftenen til fri disposition og hvorfor ikke gå en let tur i området?

Dag 5. Vandfald, vulkaner og saga gobeliner

Morgen og formiddag som de øvrige dage. Efter frokost tager vi på guidet tur langs sydkysten med stop ved Skógarfoss vandfaldet og det nærliggende vulkan museum. I Hvolsvöllur besøger vi Saga Centret, hvor man arbejder på at sy en gobelin om Njáls Saga med "refilsaumur" sting, anvendt i Vikingetiden. Har man lyst, er man velkommen til at sy et par sting selv. Vi vender tilbage til Hotel Fljótslid og nyder en dejlig farvel middag. Aftenen til egen disposition.

Dag 6. Álafoss uldcenter, Reykjavik

Morgenmad, et par timers strikning, frokost og afsked med vores værter, hvorefter turen atter går tilbage til Reykjavik. På vejen stopper vi i den lille by, Mosfellsbær og besøger uldcentret Álafoss, der blev etableret i sidst i det 19. århundrede og dermed for alvor satte gang i Islands uld industri. Her kan man finde et udvalg af stort set alle uld produkter og blive klog på Islands industrielle udvikling. Vi tjekker ind på hotel i Reykjavik om eftermiddagen og aftenen er til fri rådighed.

Dag 7. Reykjavik

Efter morgenmaden mødes vi med Ragga, der skal guide os rundt i Reykjavik. Vi starter på National Museet med fokus rettet mod håndværkets historie helt tilbage fra bosættelsestiden. Vi besøger Hallgrimskirken, nyder frokosten på en lokal café, slentrer gennem byen, hvor Ragga kender alle de små, spændende forretninger, der byder på lokalt design og produktion. Turen afrundes ved havnen, hvor vi siger på gensyn til Ragga og nyder aftenen med skøn mad.

Dag 8. Afrejse

Vi spiser morgenmad for sidste gang og kører til Keflavik Lufthavn for direkte flyvning til enten København eller Billund. Afhængig af afrejsetidspunkt kan man besøge Blue Lagoon. Skulle man ønske, at tage en eller flere ekstra nætter i skønne og charmerende Reykjavik til at gå på museer, shoppe, forkæle sig selv med spa ophold og nyde de mange restauranter med velsmagende retter tilberedt af lokale råvarer, står vi naturligvis til rådighed for anbefaling og booking af hoteller.

Din yndlingshobby i Island

I dette program med overnatning i Sydisland, har vi - udover div. workshops og strikkekursus - inkluderet udflugter og entreer på spændende museer med hoved vægten lagt på håndværk, historie og natur.

 

Strikkeprojektet

Du kan vælge dit strikkeprojekt før ankomst og vi vil have det hele klart. Ønsker du at strike en lopapeysa (sweater) kan du vælge mønster her.

Sweater fra 500 kr.

Sjal fra 590 kr.

Vanter, sokker og hue fra 480 kr.

Vanter fra 165 kr.

 

Det islandske vejr

Som i Danmark er vejret i Island et meget omdiskuteret emne og gennemførelse af udflugter er naturligvis afhængig af vejr guderne. Vi forsøger, at arbejde med plan B´er og der kan derfor forekomme ændringer i fastsatte program. Vores samarbejds partnere er lokale og meget rutinerede. Selv om sommeren er vejret i Island omskifteligt og forkert påklædning kan være med til, at sætte skår i glæden. Husk at pakke gode vandtætte vandre støvler, tøj man kan have på i flere lag - og badetøj.

 

Pris pr. person i dbl. værelse ved 4 personer, april og maj, 2016: 19.350 kr.

 

Pris pr. person i dbl. værelse ved 4 personer, april og maj, 2017: 21.790 kr.

 

For øvrige afrejsedatoer, kontakt os venligst.

 

Maksimum 12 personer - spørg venligst om gruppepris!

 

Priserne inkluderer:

 • 7 nætter i værelser med privat bad og toilet
 • 7 x morgenmad
 • Helpension fra middag dag 1 til frokost dag 5
 • Strikkekursus som beskrevet
 • Guide, Ragga
 • Lufthavns transfer
 • Privat bus dag 2, 5, 6 og 7
 • Guidet Golden Circle tur
 • Guidet super-jeep tur til Thorsmörk
 • Fontana Spa m. håndklæde
 • Nævnte entreer
 • City sightseeing Reykjavik

 

Ikke inkluderet:

 • Drikkevarer
 • Fly Danmark - Island t/r.

Flypriser varierer fra dag til dag og vi vælger at tilbyde denne rejse uden fly. Søg venligst selv billigste pris www.wowair.dk eller www.icelandair.dk. Vi står naturligvis til rådighed for booking af fly! Klik her for information.

 

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94