Strikke Workshop, Vestisland

Nordatlant Rejser

 

Strikke Workshop, Vestisland

Varmt får
Naturligvis
Hyggestund
Flokken græsser
Reykjavik

Dag 1. Ankomst og transfer til Borgarnes

Ankomst til Keflavik og privat transfer til Borgarnes B&B skønt beliggende ved kysten i den charmerende by Borgarnes. Først besøger vi uld shoppen Alafoss for at købe materialer. I Borgarnes bliver vi indkvarteret i lyse værelser med delt bad og toilet og middagen skal vi nyde her også. Efter middagen er der informationsmøde med vores islandske strikke instruktør, Ragga, der skal følge os alle dagene. Aftenen er til fri disposition.

Dag 2. Workshop, farvning af uld

Efter morgenmaden tager vi for alvor hul på strikningen med kyndig rådgivning fra Ragga. Når frokosten er spist kører vi til Hvanneyri for at besøge Gudrún Bjarnadóttir, der både er botaniker og tekstilfarver. Hun vil fortælle om farvning af garn med islandske planter før vi fortsætter til Ullarselid Uld Center i Borgarnes, hvor vi hilser på Rita, der kommer og holder workshop hos os senere ugen og demonstrerer uld spinding. Middag og overnatning som dag 1.

Dag 3. Uldcenter, geder og Farmers´ Market

Morgenmad og formiddags strikning med Ragga, hvorefter vi tager på sight-seeing i området. Vi besøger Bjarteyjarsandur gården, spiser frokost der og hører om islandsk uld. Vi fortætter til gården Háafell med gedeopdræt, hvor vi drikker kaffe og spiser pandekager - lavet på gedemælk, naturligvis. I aften spiser vi middag på Settlement (Bosættelse) Centret i Borgarnes og hører om Islands voldsomme historie og sagaerne. Overnatning på Borgarnes B&B.

Dag 4. Workshop, uldspinding

Efter morgenmaden har vi hele dagen til rådighed til at strikke i selskab med Ragga, kun afbrudt af frokosten og kaffe pauser naturligvis. Vi får besøg af Esja Travels gode ven og underviser på Landbrugs Universitetet, Rita fra Genigerdi gården. Rita vil afholde workshop med os og give grundig introduktion til kunsten at spinde uld. Efter en produktiv og hyggelig dag, vil der blive serveret middag og aftenen er til fri disposition. Overnatning på Borgarnes B&B.

Dag 5. Afrejse (eller ekstra nætter i Reykjavik)

Vi spiser morgenmad for sidste gang og kører til Keflavik Lufthavn for direkte flyvning til enten København eller Billund (mulighed for besøg i Blue Lagoon - tilkøb). Skulle man ønske, at tage en eller flere ekstra nætter i skønne og charmerende Reykjavik til at gå på museer, shoppe, forkæle sig selv med spa ophold og nyde de mange restauranter med velsmagende retter tilberedt af lokale råvarer, står vi naturligvis til rådighed for anbefaling og booking af hoteller.

Islandsk "lopapeysa"

På denne tur er det muligt, at lære om stort set alt i forbindelse med islandsk strik i dejlige omgivelser og med kyndig hjælp fra vores dygtige og passionerede instruktører.

 

Materialer er ikke inkl. og til eksempel vil materialer til en "lopapeysa" (sweater) koste ca. 500 kr. inkl. strikkebog, garn, opskrift og strikkepinde.

 

Priser pr. person i dbl værelse

10. marts, 2016: 12.100 kr.

12. juni, 2016: 13.100 kr.

18. oktober, 2016: 14.000 kr.

7. februar, 2017: 14.000 kr.

14. marts, 2017: 14.000 kr.

 

Max. 12 deltagere. Kontakt os for gruppepris!

 

Priserne inkluderer:

  • Lufthavns transfers
  • 4 nætter på Borgarnes B&B i værelser med delt bad og toilet
  • Dagture som beskrevet i programmet
  • Helpension og kaffe/te
  • Strikke- og gæsteinstruktører
  • Nævnte entreer

 

Ikke inkluderet:

  • Strikke materialer
  • Fly Danmark - Island t/r
  • Drikkevarer

 

Flypriser varierer og billige priser kan findes www.wowair.dk eller www.icelandair.dk. Vi står naturligvis til rådighed for booking af fly! Klik her for information.

Vores islandske instruktører

Ragga

Ragnheidur Jóhannsdottir "Ragga"

Ragga er uddannet håndarbejdslærer og har via et hav af kurser fået stor erfaring indenfor en bred vifte af kreative områder. Hun har specialiseret sig i, hvordan uld og uldfremstilling har ændret sig gennem tiden og har især fokus på den islandske "lopapeysa" sweaters historie. Hun deler gerne ud af sine erfaringer og lærer fra sig med stor entusiasme.

Gudrun

Gudrún Bjarnadóttir

Gudrun har gennem en del år undervist i botanik på Landbrugs Universitet i Hvanneyri og bruger det meste af sin fritid på at indsamle planter og farve garn af egen produktion. Hendes favoritter er den islandske natur, planter og strikning og hun føler sig heldig, at hun kan kombinere disse ting i sit job. Hun har sin egen workshop i Borgarfjördur.

Rita

Rita Freyja Bach

Rita bor på en lille økologisk gård 3 km. fra Borgarnes og udover at sælge planter, arbejder hun også med uld og dyrehorn af hvilke hun laver redkaber og smykker. Håndværket sælges i Ullarselid og i visse forretninger i Reykjavik. Rita underviser i at spinde på Landbrugs Universitetet og giver kurser i uldhåndværk.

Sigrídur Inga Björnsdóttir

Inga kommer fra den absolut familiedrevne gård, Bjarteyjarsandur, hvor hele familien er fælles om driften (med bl.a. lam) og turist faciliteterne. Strik har den helt store interesse og hun begyndte allerede som lille at strikke og arbejde med uld samt andre natur materialer. Inga spinder og kæmmer uld og har stor erfaring med at strikke.

 

Klik her for uforpligtende tilbud eller booking

Teknisk arrangør: Greenland & Iceland Travel Service

Medlem af Rejsegarantifonden nr. 2566 E-mail: mail@gandits.com Tlf. 46 98 90 94